www.mobarn.noVåre barnehager

Tid til undring og lek

I en hektisk hverdag kan det for mange være vanskelig å finne tid til å bare være sammen, som familie. Vi går nå mot lysere tider. Dagene vil etter hvert føles lengre og mulighetene større.

Unike hendelser og opplevelser skaper følelser, og fører til at vi lagrer slike øyeblikk i hukommelsen. Dette gjelder også for barna. Tenk tilbake på øyeblikk fra deres egen barndom. Hvilke øyeblikk og opplevelser har satt mest positive spor? Kan vi videreføre dette til våre egne barn?

Det er den kjærligheten vi gir i hverdagen, stabiliteten, rutinene og tilstedeværelsen som barna våre vil huske oss for!

Man trenger ikke alltid legge store planer. Kanskje er det de små øyeblikkene vi har sammen som betyr aller mest. En tur ute i skog og mark er for barna en oppdagelsesferd der fantasi og eventyrlyst står i fokus. Men hvordan skal vi motivere barna til å bli med på tur? Kanskje er det små enkle grep som skal til. Bruk tiden i forkant av turen og inkluder barna i forberedelsene. Kanskje har barna selv forslag til turmål. Å gi barnet en egen sekk kan være en stor motivasjons faktor. Hva med å lage turmaten sammen? Her finner du kanskje noen tips: Tips til mat på tur

Sammen på tur skaper man felles minner og fantasien setter ingen grenser. Det er godt å se at barna bruker fantasien sin i møte med naturen. De er nysgjerrige, kreative og lærevillige. Vi oppfordrer derfor både store og små, til å fylle på tursekken med unike opplevelser og minner. Sammen skaper man magi ut av de små hverdagsøyeblikkene.

På den norske turistforening finner dere kjekke tips for en vellykket tur med barn. Dere finner også turruter på stikkut.no. Her kan man velge turer etter lengde og vanskelighetsgrad. 10 tips for en vellykket tur med barn (ut.no)

 

God tur!