www.mobarn.noVåre barnehager

Hverdagsglimt fra 2-4 årsavdeling!

Se hva vi gjør på i barnehagen vår!

 

Kjøretøy

Når sykler ikke kan benyttes på sykelstiene, er det kjekt med andre kjøretøy. En arbeidsom kar i farten med å frakte snø.

 

Snø 1

 

snø 2

Den varierte naturtomten inne på barnehagens uteområde gjør at barna kan ake forskjellige steder, ut i fra sin egne forutsetninger.

 

 

 "Hvordan staves en venn?" spurte Nasse. "Jeg trenger ikke å stave det. Jeg føler det." svarte Brumm

 

Små barnehender, finmotorikk og skaperglede! Her lager vi snømannen Olaf i forskjellige varianter og med ulik materialer.

 

Tema for januar er eksperiment, her med bilder av et vulkan-eksperiment. Barna trodde det kom til å smelle av flasken, så da vulkanen begynte å komme opp av flasken, rygget barna bakover og holdt seg for ørene. Det var mye undring og spenning i forkant av forsøket, og mye latter etterpå.

 

 Egg-i-flaske-eksperiment. Vi forsøkte å få et egg inn i en flaske som var smalere enn egget. Kunne vi klare det? Spenningen var stor. I den første flaske gikk det ikke, egget ble stående fast i åpningen og flasken trakk seg sammen. I den andre flasken sluket lyset og brukte opp oksygenet i flasken, som igjen gjorde at egget ble sugd inn i flasken.