www.mobarn.noVåre barnehager

Nyhetsarkiv

 • Hurra for Barnehagedagen 2024!

  Barnehagedagen ble markert for første gang i 2005. Siden da har stadig flere barnehager, landet rundt, valgt å bli med på markeringa. Målet er å synliggjøre innholdet i norske barnehager, hvert år med nytt tema. I 2024 markeres dagen den 12.mars, og setter søkelys på kulturarv, med slagordet Stedet mitt!  

 • Temakarneval - vi reiser til syden!

  I hele februar har vi jobbet med årets karnevaltema, "vi reiser til syden". Barna har laget kulisser og rekvisitter, pyntet og malt, ordnet med billetter og pass, pakket kofferten, og gjort alle nødvendige forberedelser frem til avreise 29.februar.

 • Visste du at vi har en fast ukesrytme?

  Vi har en fast ukesrytme, med faste tema som det pedagogiske innholdet skal ta utgangspunkt i gjennom uken. På denne måten er vi sikret at vi hele tiden legger til rette for progresjon og variasjon i barnas opplevelser og aktiviteter, samt at vi oppfyller de lovkrav vi har å følge til hva en barnehagen skal være og inneholde.

 • Hvem vil du skal bestemme hvilken barnehage ditt barn skal gå i?

  Er du enig i at foresatte selv skal få velge barnehage til sine barn?

  Er du enig i at private og kommunale barnehager bør likebehandles, sånn at alle har samme muligheter?

  Da bør du engasjere deg nå! For med regjeringens forslag til endringer i barnehageloven som nå er ute på høring, står både forutsigbarhet og likebehandling for fall i barnehagesektoren, det samme gjør foreldrenes valgfrihet.

 • Brannvern og førstehjelp

  Den nasjonale brannvernuken er vel gjennomført i barnehagen, med samlinger for alle barna, prosjektarbeid, høytlesning, filmsnutter, førskoletur til brannstasjonen, evakueringsøvelse med utløsing av brannalarm, og til slutt kurs for personalet i brannslukking og førstehjelp.

 • Resertifisert som Miljøfyrtårn

  Miljøfyrtårn er et konkret og effektivt verktøy for sertifisering og miljøledelse, der formålet er å heve miljøprestasjonene, og Mobarn Panorama barnehage har høsten 2023 blitt resertifisert som miljøfyrtårn, og fått sertifikat for tre nye år!

 • Barnehagedagen 2023 «Liten og stor»

  Barnehagedagen har blitt markert siden 2005 og setter barnehagens hverdag, aktiviteter og kvalitet i fokus. Barnehager over hele landet benytter dagen på ulikt vis – ofte med aktiviteter der målet er å synliggjøre hva barna får oppleve, erfare og lære i barnehagen. Det er representanter fra FUB (Foreldreutvalget for barnehager), Fagforbundet og Utdanningsforbundet som bestemmer temaet for Barnehagedagen hvert år. Har du lyst kan du lese mer her: https://foreldreutvalgene.no/fub/barnehagedagen/

 • Mobarn med svært gledelige resultater også i årets foreldreundersøkelser!

  Foreldre er superfornøyde med kvaliteten i norske barnehager, og vi i Mobarn er veldig glad for at vi også denne gang har veldig gode resultater på foreldreundersøkelsen. Vi ligger over snittet både i fylket og nasjonalt. Tusen takk til alle som har svart på årets undersøkelse, slik hjelper dere oss til å bli enda bedre!

 • Nytt barnehageår er i gang 💙🧡💛💚💜

  Barnehageåret 2022/2023 er godt i gang, og vi har tatt i mot både nye og kjente barn og foresatte. Velkommen til dere alle!

 • Kom mai du skjønne milde... 🌼🎈

  Kom, mai, du skjønne, milde,
  gjør skogen atter grønn,
  og la ved bekk og kilde
  fiolen blomstre skjønn!

 • Jeg velger meg april 🌻

  Månedsskifte mars-april, har bydd på innholdsrike og varierte dager i barnehagen. Vi har jobbet med prosjekter relatert til tema påske, farger, førskolebarna har besøkt Bremsnes kirke og deltatt på påskevandring, vi har markert vaffeldagen og vært på turer, og selv om vinteren er her på gjestevisitt, er det likevel vår i anmarsj 🌞

 • Barnehagedagen 2022

  Barnehagedagen 2022 arrangeres 15. mars. Tema for dagen er barnehagenes arbeid med vennskap og slagordet er: «Vennskap - Du og jeg». Å skape vennskap og lære barn å beholde venner er viktig for barnet her og nå, og for framtiden. Ifølge rammeplanen skal alle barn oppleve å være betydningsfulle for felleskapet og kunne være i positivt samspill med andre barn og voksne. Barnehagen skal aktivt legge til rette for utvikling av vennskap og sosialt fellesskap. Barna skal også få erfare hvordan alle kan lære av hverandre og fremme sin nysgjerrighet for likheter og forskjeller.

 • Våren er på vei

  Mars er her, årets første vårmåned.
  Dagene er lysere, og årets første vårblomst er funnet.
  Solen har også vist seg frem denne uken, og vi har vært både på turer, jobbet med prosjekt og tema, og vært mye ute, kan det egentlig bli bedre!

 • OL-dag i barnehagen

  OL ble i dag markert med brask og bram i barnehagen.
  Barna marsjerte i tog med OL-fakkel, flagg og hurrarop for utøverne.

  Det var flere ulike OL-grener å velge i for barna, blant annet bob-bane, slalom, ringlek, blinkskudd og posekasting. Det hele ble selsvagt avsluttet med utdeling av gullmedaljer til alle utøverne.

 • Gledelige resultater for Mobarns barnehager i brukerundersøkelsen

  Mobarn med svært gledelige resultater også i årets brukerundersøkelser!
  Foreldre er superfornøyde med kvaliteten i norske barnehager, og vi i Mobarn er veldig glad for at vi også denne gang har veldig gode resultater på brukerundersøkelsene våre. Totalt ligger vi over både nasjonalt snitt og fylkessnittet i Møre og Romsdal.

 • Høsten er her

  I oktober har vi både markert verdensdagen for psykisk helse og arrangert høstfest for barna.

 • Sommermodus

  Så rart å være edderkopp
  med nøste i sin egen kropp
  og spinne alle dage.
  Men hvordan kan den gjemme på
  så mange kilometer tråd
  i slik en liten mage?
  (Dikt av Inger Hagerup)

 • Et prosjekt som engasjerer

  Vi er nå godt i gang med å utvikle vår egen grønnsakshage. Det skjer steg for steg, grønnsak for grønnsak. Vi fyller pallekarmene med nyttevekster som vi observerer dag etter dag.

 • 17. Maifeiring i barnehagen

  I god tradisjon har vi i dag feiret Norges nasjonaldag i barnehagen.

 • Bjørnisbesøk!

  Brannbilen og Bjørnis besøkte oss på sin rundtur på øya. Det var veldig gøy at han danset for oss:-)

 • Grønnsakshage og nyttevekster

  På prosjektdagene våre har vi begynt med planting av frø til grønnsakshagen. Gjennom mange måltider kommer det spørsmål fra barna om hvordan agurk blir laget, hvor kommer poteten fra, hvordan blir paprika laget, hvor kommer osten fra osv.

 • Tid til undring og lek

  I en hektisk hverdag kan det for mange være vanskelig å finne tid til å bare være sammen, som familie. Vi går nå mot lysere tider. Dagene vil etter hvert føles lengre og mulighetene større.

 • Lucia ute

  I år valgte vi å gå Luciatog i byggefeltet ved barnehagen. Mange naboer dukket opp i dører og vindu for å høre barna synge.

 • Vi har ledige plasser fra 15.desember 2020

  Vi har ledige barnehageplasser, med oppstart 15. desember 2020!
  Gå inn på averoy.kommune.no eller mobarn.no for å finne søknadskjema.

 • Refleksdagen 15.oktober

  I dag 15 oktober markeres refleksdagen over hele landet. Målet med denne dagen er å få folk til å bruke refleks slik at de ikke havner i en ulykke (www.tryggtrafikk.no). Dere finner refleks i barnas hylle i dag som de skal få med seg hjem.

   

 • Informasjon fra Mobbeombudet

 • Velkommen til nytt barnehageår 2020/21

  Da er vi endelig i gang med det nye spennende barnehageåret! Velkommen til alle nye småbarn, velkommen til alle som kommer fra ferie og lykke til på skolen alle skolestartere - savner dere allerede!

 • Sommerhilsen fra barnehagen

  Sommeren er godt i gang, og ferieavvikling likeså. Vi har litt ulike gruppesammensetninger fra uke til uke, og det skaper en fin dynamikk i leken for barna. Her får dere se bilder fra noe av det vi har gjort fram til nå:

 • Avslutning for skolestarterne

  Det ble en litt annerledes avslutningsfest for årets førskolebarn. Dette er det første kullet som har gått her gjennom hele barnehagetiden sin. De startet som 1-åringer da barnehagen åpnet i 2015 og nå står de her som store 6-åringer: klare for å dra videre på sin ferd gjennom livet.

 • Barnehagen er gjenåpnet:-)

  Mandag morgen kunne vi endelig ta imot barn og foreldre som vi har savnet siden 12.mars.

 • Stenging av barnehagen

  Regjeringen og Helsedirektoratet har, som et ledd i å forhindre ytterligere spredning av koronaviruset, vedtatt å stenge alle barnehager i hele landet. Dette omfatter også stenging av Mobarns barnehager.

   

 • Førskolegruppen

  Vi har egen avdeling for førskolebarna.

 • Årets satsingsområde er fagområdet «Kropp, bevegelse, mat og helse» med fokus på psykisk helse.

  Barnehagen skal legge til rette for at alle barn kan oppleve bevegelsesglede, matglede og matkultur, mentalt og sosialt velvære og fysisk og psykisk helse.

 • Livet i fjæra

  Vi er nå godt i gang med "sommerbarnehage" på Mobarn Panorama Barnehage. Barna har i disse 2 første ukene hatt Livet i fjæra som tema. Barna har vist engasjement gjennom å bruke lek, undring og sansene sine i denne læringsprossesen.

 • Ledige barnehageplasser fra desember 2019!

  Vi har ledige barnehageplasser for barnehageåret 2019-2020, med oppstart 15. desember 2019! Gå inn på mobarn.no eller averoy.kommune.no for å finne søknadskjema. Ønsker dere flere opplysninger ring styrer Sissel Kronborg på mob. 915 83 039 .

 • Søknadsfrist 1. mars 2018 for barnehageplass i Mobarn Panorama Barnehage • Foreldre- og personalmøte med mobbeombudet i Møre og Romsdal

  Foreldre- og personalmøte var et samarbeidsprosjekt mellom Mobarn's barnehager på Averøy og mobbeombudet Kristin Øksenvåg.

 • Kropp, bevegelse, mat og helse!

  Årets satsingsområde handler om å gi barna gode vaner allerede i barnehagen. Det å bruke kroppen allsidig, ta vare på og bli kjent med kroppen. Få innsikt i matens opprinnelse og gi de varierte matopplevelser.

 • Sjø, skog, fjell og sentrumsnært!

  Vi ligger like ved Bruhagen sentrum, på Naustvollhøgda. Her har vi kort avstand til bibliotek, butikker, kommunehus, legesenter etc. Vi har gode og varierte turmuligheter til skog, sjø, fjell og flotte turstier i nærmiljøet.

 • Trygghet, trivsel, læring og lek, i Mobarn Panorama er alle inkludert!

  Gjennom vår visjon ønsker vi at alle barn og voksne skal føle seg sett og respektert. Dette ved å kjenne seg trygg, ha tillit til hverandre og trives, da kommer leken og læringen frem og vi får et inkluderende fellesskap. Dette er mål vi jobber mot hver dag!

 • Velkommen til Mobarn Panorama Barnehage!

  Barnehagen har 66 plasser og ble bygget i 2015. Vi organiserer vi oss i mindre baser, der alle barna er delt inn i aldersnære grupper. Hovedtema er psykisk helsefremmende barnehager.
  Barnehagen er åpen 12 måneder i året og åpningstiden er kl. 06.45-17.

 • Sommerbarnehage: Tema Solvenn.

  Mobarn Panorama har blitt Solvenn barnehage.

 • Hils på Venny - Mobarns nye maskot!

  Denne uken var 160 førskolebarn fra Mobarn samlet til lek og moro i årets Mobarn-mesterskap i Jensgurilia! Her fikk de også endelig hilse på Mobarns nye maskot, Venny, for aller første gang.

 • Grønne tanker - Glade barn

  I April og Mai har vi et ekstra fokus på å arbeide med Grønne tanker - Glade barn.

  Tanker som hjelper deg til å bli trygg, kalles grønntanker. Grønn (bamsen) tenker grønne tanker hele tiden. Rød (bamsen) tenker rødtanker hele tiden. Det er tanker som lurer deg til å bli mer redd, trist og sint enn du trenger - rødtanker.

  Alle mennesker tenker både rødtanker og grønntanker. Og ved å øve seg på å undersøke om en tanke er rød eller grønn blir vi litt klokere!

 • Vår i Mobarn Panorama Barnehage

  "Personalet skal synliggjøre naturfenomener og reflektere sammen med barna om sammenhenger i naturen." Jf: Rammeplan for barnehagen.

  Barna er i disse dager opptatte av små dyr og planter som dukker opp i naturen. Da er det kjekt å fortsette tema inne gjennom å male, tegne, snakke om tema, søke opp på ipad og finne navn på planter og dyr, perle med småperler, og plante egne frø slik at vi kan se hvordan plantene vokser fra begynnelsen av. Vi tar utgangspunkt i barns medvirkning.

 • På tur i nabolaget

  Gjennom arbeid med kropp, bevegelse, mat og helse skal barnehagen bidra til at barna
  opplever trivsel, glede og mestring ved allsidige bevegelseserfaringer, inne og ute, året rundt

 • Kommunehuset

  Rammeplanen sier under fagområdet Nærmiljø og Samfunn;

  "Personalet skal introdusere barna for personer, steder og samfunnsinstitusjoner i nærmiljøet for å skape tilhørighet."

 • Aketur i Håkonbakken

 • Mobarn - på lag med miljøet!

  Mobarns barnehager er Miljøfyrtårn-sertifisert, noe som innebærer at vi jobber systematisk med miljøtiltak i hverdagen, og gjennomfører tiltak for en mer miljøvennlig drift.

 • Trafikk kampanje

  Trygg trafikk har kampanje i alle barnehagene på Averøy i uke 2 og 3

 • Hverdagsglimt fra 2-4 årsavdeling!

  Se hva vi gjør på i barnehagen vår!

 • Melkebil

  Toåringene synes det er spennende med en stor lastebil som lager forskjellige lyder, og som heiser lemmen opp og ned!

 • Et hverdagsglimt fra de små i barnehagen!

  Slik kan en dag i barnehagen være:

 • Mobarnlekene 2. juni 2016

  I dag har Mobarn Røsandåsen Barnehage arrangert Mobarnlekene, det 11 arrangementet i rekken! Vi har vært på Bruhagen stadion ca. 180 barn fra Molde, Fræna og Averøy.

 • Vinteraktiviteter!

 • Endring i forskrift om foreldrebetaling

  I løpet av våren 2015 er det gjort 2 endringer i forskrift om foreldrebetaling i barnehager.

 • Klar til oppstart august 2015

  Velkommen til en ny og flott barnehage